27 MC - Samen Sterk

Nieuws

 zaterdag 29-09-2018 : 27mc Bingo op Urk Fm

De bingo kaarten zijn boekjes van 5 ronden en zijn slechts € 2,50 per boekje. Deze zijn verkrijgbaar bij INTERTOYS en bij de Gulf of wel de Pam Urkerweg 1. De Bingo begint om 21.00 uur en is te beluisteren in de ether op 107.0, via de kabel 104.1 en wereldwijd via www.urkfm.nl.

Het is weer zomer, de langste dag hebben we inmiddels al weer gehad voor dit jaar!
Dat betekent dat we voorlopig even stoppen met de activiteiten. Al met al hebben we weer tal van leuke en gezellige activiteiten gehad. We hopen na de zomerstop in september weer door te mogen gaan met de activiteiten. En we rekenen naturlijk weer op jullie enthousiaste deelname!
Wat we allemaal weer gaan doen weten we nog niet, maar in ieder geval in Oktober de wel bekende Vossenjacht. Verder wordt alles op de site en via de mail toegestuurd, dus je hoeft niks te missen!!
We wensen iedereen een fijne vakantie toe en hopen elkaar in goede gezondheid weer terug te zien.
Groetjes van de activiteitencommissie;
Willie en Ina
P.s. Als er nog suggesties zijn voor een activiteit dan horen wij het graag.

Hierbij weer even een stukje van de bestuurstafel, dit voor het laatste boekje zo net voor de vakantie. We merken het wel voor de bak, dat we een mooie maand mei hebben gehad. De meeste bakvrienden gaan dan allemaal dingen buiten doen, fietsen, wandelen, buiten zitten enz. dus begrijpelijk dat de bak op een laag pitje komt te staan. Maar dat komt straks wel weer goed na de zomer.
Namens de activiteiten willen we als bestuur een ieder bedanken die mee hebben gedaan aan de activiteiten van de laatste maanden te denken valt aan de vossenjacht, de workshop vis schoonmaken, het mens erger je niet, het dartstoernooi, het was wel veel hoor in een paar maanden. Ik merk het thuis ook dat de vrouw des huises, er een beetje mee aan was, zo van nu al weer wat. En dan zeg ik altijd, man we hebben zo zomerreces en dan ben ik een paar maanden vrij. De workshop was een groot succes, en een mooie presentatie van het schitterende Varia Vis. Onzen complimenten gaan dan ook uit naar de mannen van het team die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Even nog in het kort, ontvangst met koffie en koek, ondertussen achter de schermen waren de visbakkers op dat moment al bezig met de voorbereidingen vis zouten en in de bloem, ondertussen gingen de mensen naar beneden om zich voor te bereiden op het schoonmaken van haring of kabeljauw, er waren twee leermeesters voor het haring schoonmaken, en twee voor de kabeljauw. Na een uurtje te hebben gestoeid met het materiaal gingen we weer naar boven om vis te eten, en terwijl we aan een hapje en een drankje zaten was het Albert Hoekman die een lezing deed met wat leuke anekdotes. Al met al een geslaagde avond.

Beste bakvrienden en vriendinnen,
Hier is ie dan weer het laatste boekje voor de vakantie. De vakanties staan weer voor de deur. Binnenkort gaan er weer veel mensen vertrekken naar hun vakantiebestemming.
Doordat ik nu met pensioen ben, denk ik elke morgen dat het zaterdag is, na mijn verjaardag op 19 juni, heb ik ook mijn eerste pensioengeld ontvangen, geen vetpot maar toch mooi meegenomen.
We genieten nu al van het mooie weer, al moeten we ons met te hoge warmte wel rustig houden, We hebben weer een gezellige Gamba bakwedstrijd achter de rug, onder genot van een lekker vers gerookt oaltjen, maar daar zal Lubbert Jelle wel verslag van doen. Ook het Fishfood Event op de haven was een leuke happening, inclusief het dorpstoneel over het wonder van Urk, helemaal leuk en prachtig was de Urker dag, Tiny en ik zijn weer samen in het Urker geweest en ik ben ook veel leden tegengekomen, die zich ook in deze prachtige klederdracht gestoken hadden, zoals Jennie en Fokke , Hendrik , Teun en Mieneke en nog vele anderen. Het was een plaatje en bijna heel Urk was op de been. Deze moeten we erin houden. Het bingo gebeuren en vergaderingen van bestuur is weer gestopt, tot na de vakantieperiode. Voorlopig gaan we weer genieten van onze vakanties, die we in ’t verschiet hebben. Ik wens verder iedereen een fijne vakantie, mooi weer en een goed humeur en dat zij, die gaan reizen, ook weer veilig en gezond mogen terugkeren op de Bult. Zodat we daarna weer kunnen gaan uitkijken naar onze uitjes naar de Kerstmarkt en Preston Palace in November.
Allen goede gezondheid veel plezier en vreugde, tot na de vakantie.
Groeten Jaap en Tiny de Goudvink.

 

 

 

Zaterdag 16 juni was het dan weer zover, we moesten weer aan de wok, om te laten zien wie er dit jaar de lekkerste gamba`s kan wokken. Hier ging al heel wat aan voor af op de watts app groep van het bestuur. Ook dit jaar ging het tussen Jaap, Tinie, Hendrik, Marten, en Lubbert- Jelle. Op de groep was al meegedeeld dat er dit jaar wat ging veranderen in de beslissingen van de jurering, als er iets geregeld word door Hendrik en Jaap moet je er rekening meer houden dat er aanpassingen komen. Zelf dacht ik dat er een categorie bij kwam op het jurering papier, “Geur/kleur/smaak/opmaak” . Als je met deze wedstrijd meedoet mag je wel een gestel hebben van een olifant. Laatste jaren wordt het al serieuzer, en moeilijker om in de top drie te blijven. Ongewild zit je er toch wel al twee weken meebezig voordat de gamba zaterdag aanbreekt. Zelf had ik deze week de nachtdienst gehad, en had wel zin in bankzaken op zaterdag middag, maar ja dat gaat ten koste van de voorbereiding van m`n gamba`s, dus heb m`n schoonheid slaapje maar opgegeven. Had besloten om gewoon het klassieke gamba recept weer te gebruiken, was vorig jaar nog goed voor de 1ste plaats, dus wilde er niets aan wijzigen. Om aan de drie categorieën te kunnen voldoen geur kleur en smaak, maak ik m`n gamba`s ook in drie stappen klaar. M`n complimenten gaan naar Hendrik want ook dit jaar had hij prachtige mooie gamba`s afgeleverd, allemaal dezelfde maat, dus nemen ook evenveel kruiden en dergelijke op, en geven geen problemen op in de pan met het omdraaien van de jongens. Nadat m`n gerecht klaar was liep ik er nog wel een keer of vijf boven te wapperen met m`n handen of de walm die er afkomt naar behoren is. Klaar is het product, nu op naar de gamba locatie.

De goede doelen bingo 27 Mc. De 27Mc vereniging samen sterk hield 12 -5-2018 een goede doelen bingo op de radio van Urk fm. Er hadden zich verschillende goede doelen zich aan aangemeld voor een donatie.

Reparateur gevonden.  

Het bestuur van de 27 mc vereniging “Samen Sterk” is op zoek gegaan naar een man die het probleem van het grote aantal slechte 27 mc apparatuur op Urk kan en wil aan pakken. 

De man die we gevonden hebben is leraar op de hoge school van Woerden, dit heeft overigens niet met zijn hobby te maken( het maken en repareren van zendapparatuur) , maar met het feit dat hij iedere dag over de A6 rijdt, en zo de snelweg afgaat om de spullen op komt halen.  

In de afgelopen weken heeft hij al diverse bakken gemaakt, en ik mag zeggen tot tevredenheid. Hij werkt op basis van no cure no pay , dat betekent hij bekijkt de situatie, zegt wat het denkt te moeten kosten, dat geeft ie door, en dan is het aan u of je je bak laat maken of niet.  

Om de man te ontlasten van diverse telefoontjes overdag, gezien zijn werkzaamheden, stel ik mijn nr beschikbaar om dit te regelen . Het idee is om de bak bij mij te brengen met een briefje dr op met je naam en telefoon nummer zodat we je bereiken kunnen . 

De naam van de reparateur is : Bert Hoekstra uit Wolvega Je apparatuur kun je brengen bij :

De decembermaand was voor ons aanstaande. Maar wat moeten we koken, en dat met die kritische schoonfamilie op bezoek met het kerstdiner ? Vooral de schoonouders van Vink zijn vaak erg kritisch en hebben een verfijnde smaak ! Al met al weer een uitdaging voor de wabu, de ommeroeper en vink om dit jaar weer iets nieuws en lekkers te koken. Op de thuisbasis van de wabu aan de reede 19 werd verzameld. De mobiele kook brigade kwam samen, en de messen werden geslepen. We begonnen de avond feestelijk met een glaasje champagne. De kurk knalde tegen het dak en een lekker avondje koken Was inmiddels ingeluid. We gingen dit keer voor zoals wij hetzelf noemen, gladde spaghettie met gambas.  De spaghetti kookte inmiddels en om die a dente te krijgen zon 11-12 minuten. Inmiddels had de ommeroeper 5 teentjes knoflook gepeld en gehakt, met daarbij 2 rode pepertjes. Een stronkje bosuitjes en 1 rood uitje……dit heerlijk gruusje ging in een mooie hoge pan op niet al te hoog vuur. Daarbij een halve liter goede olijfolie en even rustig laten bakken. Niet te hard want dan verbrand de knoflook.  

Dit was de tekst van de wedstrijdbladen van de jury, maar uiteindelijk is het de jaarlijkse Gambawedstrijd tussen de bestuursleden van de 27 mc vereniging van de 27 mc. Op 15 juli was het dan zover, al heel vroeg kreeg ik een berichtje van Hendrik de Rummy vandaag ga ik voor nummer 1, kijk dat is nu net de bedoeling, ieder jaar even enthousiast is hij. Ik beantwoorde hem met: Hendrik het is zo gaaf als je nummer 1 wordt, het voelt hetzelfde als dat je jarig bent. Ondertussen weten Jaap en ik al jaren hoe het voelt om nummer 1 te worden. Opvallend was dat Marten niet reageerde op de wats app groep, had deze zomer een prachtige overkapping gehad, dus had veel kunnen proberen met de recepten. Ik noem hem hier altijd Pikante Marten, hij houdt van pittig en stevig. Hij zit altijd op het randje van het toelaatbare te scharrelen. Jaap en Tinie hebben op deze dag altijd een onderlinge strijd, en zijn echte fijnproevers, nemen dus ook alle tijd die ze nemen kunnen voor hun voorbereiding.

Om te beginnen, wil ik namens iedereen die mee is geweest onze dank uitbrengen aan al de mensen die dit geregeld en georganiseerd hebben, het was grandioos perfect, en dat voor de eerste keer. En in het programma zat de climax mooi- mooier- mooist- lekkerst. Zonder dat de leiding hier aangedacht had. Voor mij en m`n vrouw was dit de eerste keer dat we naar het buitenland zijn geweest. Dus de dag voor vertrek zei m`n vrouw ik zal eerst naar de bank voor Duitse marken, ik dacht nog we hebben toch euro`s, maar om toch wijs over te komen zei ik nog je hebt oost en west Duitsland hè, ja je weet maar nooit waar je verdaagd met de 27 mc “ Het waren toch Euro`s

Preston Palace

27Mc samensterk naar Preston Palace op 12 -11 of 14-11-2018
Wie eenmaal in Preston Palace is geweest, raakt er niet over uitgepraat. Want een verblijf in dit all-in hotel en uitgaanscentrum is op tal van punten een unieke belevenis. Vanwege de Twentse gastvrijheid, maar ook vanwege de sfeer. En er is ontzettend veel te doen. Iedereen van jong tot oud vermaakt zich buitengewoon goed.
DSC01212.jpg

Alleen Leden van de 27mc verenging Samensterk kunnen zicht hier Registreren dan kunt u meer zien .BVB foto's aanmeldformulier en meer

Na aanmelding kan het even duren.Uw account word geactiveerd door een administrator. B.V.D