27 MC - Samen Sterk

Nieuws

Maandag 12 november was het dan zover de 27 mc vereniging “Samen Sterk” ging op vakantie naar Almelo, naar het welbekende hotel Preston Palace. De bus zou rond de klok van 11.00 uur vertrekken met het overgrote deel van de vakantiegangers, en een klein gedeelte zou met de auto naar Almelo gaan. Samen met Co van de Berg vertrokken wij met de auto zo rond 11.15 uur die kant op, en we zouden de toeristische route nemen. De verwachting was dat we iets later dan de bus zouden arriveren. Onderweg kwamen we nog een spoorwegovergang tegen, op het moment dat we over zouden steken kwam er van de andere kant een ambulance met loeiende sirenes aan, en waar ik al bang voor was gebeurde, het verkeer maakte ruim baan voor de ambulance, krek stonden we midden op de rails. Tis wel even schrikken, op zo`n plek sta je ook niet alle dagen. Maar goed we konden door, voor de rest ging de reis op rolletjes. Al moest ik de lampen van de auto iets naar beneden stellen, want we lagen wat achterover met de auto, er waren al wat auto`s naar ons aan het knipperen. Drie rolkoffers en een vracht chocoladeletters e.d. deed de auto achter overhellen. Bij de poort met de slagbomen aangekomen, zat daar het mannetje wat daar al een jaar 11 zit, zolang kennen wij die al, hij vroeg op gezette toon: wat komen jullie doen, op mijn beurt met mijn stem op zijn toon hoogte “Bowlen” Ruiten is de naam 27 mc, “ dan is het oke ” , en de slagboom ging open. Yes riep Co vanaf de achterbank. Beetje motregen was voorspelt, en inderdaad het weer viel een beetje tegen, maar dat kon de pret niet drukken. We liepen de vernieuwde ingang in, het was helemaal verbouwd, het was adembenemend indrukwekkend zoals je nu het hotel binnenkomt, ze hadden het afgelopen jaar flink met de hamer in de ronde getimmerd, speciaal voor de groep Urkers, was er een lounge gemaakt om als daar behoefte aan is, even je terug te kunnen trekken en je op je gemak even je benen kan strekken.

Het jaar 2018 zit er al weer bijna op. We hebben met elkaar een mooi jaar mogen beleven voor wat betreft de activiteietn en de deelname vanuit de vereniging.
Ook hebben we nog de volgende activiteiten in het verschiet.
Allereerst in Januari 2019 met de kinderen van de vereniging willen we weer naar Dronten, naar Avontura.
De datum word jullie nog bekend gemaakt via de mail en/of facebook.
In februari of maart hopen we weer een Vossenjacht te organiseren.
Ook hier is nog geen datum vastgesteld. Het Mens erger je Niet zal ergens in april plaats vinden.
Verder zijn we zijn nog bezig met een nieuwe activiteit, maar daar horen jullie nog wel van.
Rest ons dat we iedereen een Gezegende Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar willen wensen.
Hartelijke groetjes vanuit de activiteiten commissie:
Willie en Ina.

 

In de afgelopen periode hebben we nog een rondje vossenjacht gedaan, met de liefhebbers daarvan. Over de opkomst hadden we geen klagen, bij de prijsuitreiking hadden we een overvol vogelgebouwtje. Met alle verhalen die daar bij horen , op nummer 1 was geëindigd het Team Volkswagen, kan ook niet anders, rij zelf ook volkswagen dus dan heb je altijd al een streepje voor, op nummer 2 was de zwaluw geëindigd , ook die rijdt in een volkswagen, en als derde Chris Rossie . Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat. De Poedelprijs ging naar het station de Schaapjes. We zijn met een kleine honderd man naar Preston Palace gegaan, en hebben daar heerlijk vertoeft met elkaar, en alles is naar behoren gegaan, en allemaal gezond en wel weer thuis gekomen, en uiteraard weer voor herhaling vatbaar. Ook de kerstmarkt in Duitsland is naar behoren verlopen, want ja we snappen allemaal dat het daar ook anders af kan lopen, met de migranten en aanslagen. De reis verliep heel goed, en ja we mogen Marten daar uiteraard voor bedanken, en daarbij Janneke ook, want hou er rekening mee dat Marten wat een uurtjes heeft doorgebracht op zijn kantoor. Om dit allemaal mogelijk te maken . Hiervan komt ook nog een verslagje van in het boekje, en als er geen ruimte is, in het volgende boekje. We hebben met het bestuur al veel vergaderd dit daar en daar bij is gebleken dat Kees Woord ook inmiddels z`n draai heeft gevonden in het bestuur. Kees is de vervanger voor Arie. Arie ook bedankt voor de vele jaren die je als bestuurslid samen met ons hebt doorgebracht.

Beste bakvrienden en vriendinnen,
Over een paar weken zit het jaar er weer op. De dagen worden korter, het wordt vroeger donker en later dag. Voor de een, een heel leuk jaar en voor de ander een jaar van afscheid en minder leuke gebeurtenissen.Dankbaar mogen we zijn voor alle zegeningen, die we dit jaar mochten ontvangen, waarvan de belangrijkste is onze gezondheid en ook die van onze dierbaren. Maar mensen die ziek zijn wens ik veel sterkte en dat zij de kracht en hoop mogen krijgen om hun ziekte te dragen.We hebben weer een paar leuke uitjes achter de rug. De klapper was opnieuw Preston Palace het was een gezellige boel en we hebben weer kunnen genieten van de lekkere maaltijden, die ons voorgeschoteld warden De opkomst was weer goed en de stemming was ook uitstekend. Zelf heb ik nog aan wat leuke activiteiten kunnen meedoen, zoals onze traditionele bowlingwedstrijd, waarvan verderop wel een verslagje zal opgenomen worden. Ik heb mijn biljartkunst nog even op kunnen halen. Even op de kermis gekeken en lekker gezwommen. De kerstmarkten in Keulen, Bonn en Oberhausen waren ook weer gezellig en we hebben genoten van het heerlijke buffet bij van der Valk in Zwolle. In Keulen hebben we de Dom bezichtigd, waar ’s middags zelfs een kerkdienst aan de gang was, al met al zeer indrukwekkend en een hele ervaring. Het is toch weer gezellig dat je even neus aan neus met elkaar aan een (eet) tafeltje hebt kunnen krozen. We gaan nu weer naar de kerst toe, wat ik zelf altijd wel een warme tijd vind, hoe kouder het buiten is, des te lekkerder is het thuis achter de ramen. Haardje aan, kerstdorpje brandt, kerstboompje met gezellige lichtjes en wat lekkers of een spelletje of puzzel op de tafel. Mensen geniet ook van deze tijd. Laten we niet vergeten, de mensen die alleen zijn, breng ze een bezoekje en trek ze erbij, want het zullen voor velen ook moeilijke dagen zijn, vanwege verlies van hun geliefden, zodat de boodschap van Kerst ook ons allen mag vervullen en we dat ook in praktijk mogen brengen, zodat de eenzaamheid verdreven wordt. Ik wens iedereen gezegende en gezellige Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuw jaar. En ik hoop dat wij in het komende jaar verder allen voor elkaar gespaard mogen blijven en nog veel bakplezier samen mogen beleven.
Met hartelijke groeten van Jaap en Tiny “de Goudvink”

 

Ik was deze keer in Tollebeek bij de fam Westra,en misschien vragen jullie je af wie zijn dat nou weer? Nou ter verduidelijking het is een dochter van Hendrik de Rummy en Linda.
Dus toen ze trouwden was het vader, je moet voor ons ook een bak regelen hoor! Vanzelf is dat toen gebeurd want ze was er thuis mee opgegroeid en vondt het altijd gezellig, ook de saamhorigheid. Hierna zijn ze zijn ook lid geworden van 27 MC. Lydia is 32 jaar en zijn nu 5 jaar getrouwd. Ze hebben een lekker jongentje en ze wonen in een prachtig huis. Lydia houd veel van gezelligheid in huis, en haar man is op het koor Soli Deo Gloria. Er gaat best veel tijd zitten bij het repeteren met het koor, en natuurlijk de concerten die worden gegeven. Ook Lydia is er veel bij betrokken.
Hun schipnaam is Westraatje en ze zenden op een Danita bakje, een 5 tot 7 Ampere voeding en een Wilson antenne.
Ze vinden het fijn om lid te zijn, het is altijd gezellig en vooral met de bingo. Waar ze altijd als de omstandigehden het toelaten aan mee doen. Ze doen alle vrienden en vriendinnen de groeten en tot horens ,en natuurlijk ook vanuit Tollebeek;
Gezegende kerstdagen en gelukkig nieuwjaar!
Het Slopertje.

2 daagse busreis Brugge:
Vertrekdatum : Vrijdag 17-05-2019
Terugkomstdatum : Zaterdag 18-05-2019

Dag 1 Brugge

08.00 uur : Vertrek vanaf Urk.
12:00 uur : Na ca. 4 uur rijden komen we aan in Brugge, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.
De historische binnenstad werd in 2000 door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het
Middeleeuwse stratenpatroon, de fraaie grachten, verstilde hofjes en monumentale gebouwen
maken Brugge tot een unieke trekpleister.
12.30 uur : Bij aankomst in Brugge brengt u eerst een bezoek aan De Halve Maan. In deze huisbrouwerij
wordt de bekende Brugse Zot en het pittige biertje Straffe Hendrik gebrouwen . U krijgt een
rondleiding door de brouwerij. Het bezoek wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.
16.00 uur : België staat bekend om haar chocola en friet! U brengt een bezoek aan Choco-Story,
waar u alles te weten komt over cacao en chocola.

2 dagen Keulen & Bonn
Dag 1 - Vrijdag 30 november Rond 09.00 uur vertrekken we vanaf de poort op Urk richting Duitsland. Na ca. 3,5 uur rijden bereiken we Keulen. Hier heeft u tijd om het centrum te verkennen. Vanaf eind november staat Keulen in het teken van kerst! Bezoek de kerstmarkt op de "Alter Markt" in de historische sfeer! Aan het einde van de dag van de middag brengt de bus u richting het hotel, waar u kunt inchecken. De rest van de avond kunt u naar eigen inzicht besteden.
Dag 2 - Zaterdag 1 december 's Ochtend kunt u ontbijten, uitchecken rond 10 uur 30 en uw koffers in de touringcar laden. Bonn, De kerstmarkt in Bonn staat bekend om zijn feestelijk versierde kerstmarkt met kleine kerstdorpen. Op de kerstmarkt vindt u veel verschillende kerstgeschenken, hier laten de kunstenaars en handwerkers hun kunsten zien. Tijdens de kerstmarkten vinden er verschillende optredens met koren en andere artiesten plaats.
15.00 uur : Aanvang terugreis richting Nederland. 18.00 uur : De reis wordt afgesloten met een gezamenlijk Live Cooking buffet. 20.00 uur : Vervolg terugreis vanaf dinerlocatie. 21.00 uur : Verwachte terugkomst in Urk.

Zaterdag 16 juni was het dan weer zover, we moesten weer aan de wok, om te laten zien wie er dit jaar de lekkerste gamba`s kan wokken. Hier ging al heel wat aan voor af op de watts app groep van het bestuur. Ook dit jaar ging het tussen Jaap, Tinie, Hendrik, Marten, en Lubbert- Jelle. Op de groep was al meegedeeld dat er dit jaar wat ging veranderen in de beslissingen van de jurering, als er iets geregeld word door Hendrik en Jaap moet je er rekening meer houden dat er aanpassingen komen. Zelf dacht ik dat er een categorie bij kwam op het jurering papier, “Geur/kleur/smaak/opmaak” . Als je met deze wedstrijd meedoet mag je wel een gestel hebben van een olifant. Laatste jaren wordt het al serieuzer, en moeilijker om in de top drie te blijven. Ongewild zit je er toch wel al twee weken meebezig voordat de gamba zaterdag aanbreekt. Zelf had ik deze week de nachtdienst gehad, en had wel zin in bankzaken op zaterdag middag, maar ja dat gaat ten koste van de voorbereiding van m`n gamba`s, dus heb m`n schoonheid slaapje maar opgegeven. Had besloten om gewoon het klassieke gamba recept weer te gebruiken, was vorig jaar nog goed voor de 1ste plaats, dus wilde er niets aan wijzigen. Om aan de drie categorieën te kunnen voldoen geur kleur en smaak, maak ik m`n gamba`s ook in drie stappen klaar. M`n complimenten gaan naar Hendrik want ook dit jaar had hij prachtige mooie gamba`s afgeleverd, allemaal dezelfde maat, dus nemen ook evenveel kruiden en dergelijke op, en geven geen problemen op in de pan met het omdraaien van de jongens. Nadat m`n gerecht klaar was liep ik er nog wel een keer of vijf boven te wapperen met m`n handen of de walm die er afkomt naar behoren is. Klaar is het product, nu op naar de gamba locatie.

De goede doelen bingo 27 Mc. De 27Mc vereniging samen sterk hield 12 -5-2018 een goede doelen bingo op de radio van Urk fm. Er hadden zich verschillende goede doelen zich aan aangemeld voor een donatie.

Reparateur gevonden.  

Het bestuur van de 27 mc vereniging “Samen Sterk” is op zoek gegaan naar een man die het probleem van het grote aantal slechte 27 mc apparatuur op Urk kan en wil aan pakken. 

De man die we gevonden hebben is leraar op de hoge school van Woerden, dit heeft overigens niet met zijn hobby te maken( het maken en repareren van zendapparatuur) , maar met het feit dat hij iedere dag over de A6 rijdt, en zo de snelweg afgaat om de spullen op komt halen.  

In de afgelopen weken heeft hij al diverse bakken gemaakt, en ik mag zeggen tot tevredenheid. Hij werkt op basis van no cure no pay , dat betekent hij bekijkt de situatie, zegt wat het denkt te moeten kosten, dat geeft ie door, en dan is het aan u of je je bak laat maken of niet.  

Om de man te ontlasten van diverse telefoontjes overdag, gezien zijn werkzaamheden, stel ik mijn nr beschikbaar om dit te regelen . Het idee is om de bak bij mij te brengen met een briefje dr op met je naam en telefoon nummer zodat we je bereiken kunnen . 

De naam van de reparateur is : Bert Hoekstra uit Wolvega Je apparatuur kun je brengen bij :

Preston Palace

27Mc samensterk naar Preston Palace op 25 -11 of 27-11-2019
Wie eenmaal in Preston Palace is geweest, raakt er niet over uitgepraat. Want een verblijf in dit all-in hotel en uitgaanscentrum is op tal van punten een unieke belevenis. Vanwege de Twentse gastvrijheid, maar ook vanwege de sfeer. En er is ontzettend veel te doen. Iedereen van jong tot oud vermaakt zich buitengewoon goed.

Nieuwsflits

Bingo urk

http://Bingo.urkfm.nl

Zaterdag 30-03-2019 : Bingo op de bak

zaterdag 16-03-2019 : Bingo op urkfm  

activiteitenagenda 2018/2019

25 november Presto palace

2 daagse busreis Brugge op vrijdag 17-05-19

 

38.jpg

Alleen Leden van de 27mc verenging Samensterk kunnen zicht hier Registreren dan kunt u meer zien .BVB foto's aanmeldformulier en meer

Na aanmelding kan het even duren.Uw account word geactiveerd door een administrator. B.V.D