Evenementen

Bontewever 27Mc samensterk naar Bonte weber Finding your local time... 212 Days

 Voorlopig wel, onze onderhandelingen liepen een beetje vast. Het begon eigenlijk twee jaar geleden al, toen er strubbelingen kwamen over onze locatie waar we dinsdags en donderdags onze bingo deden, het mooie zaaltje “de Boekerie”, hiervoor moesten ze ineens geld voor hebben. Terwijl we daar al een jaar of 10 zo gebruik van konden maken. Het is ons duidelijk geworden dat er een ander management team achter het hele gebeuren zit. Die alles een beetje anders bekijkt als de vorige. Gaan we nu alles afkraken, nee natuurlijk niet. We hebben met onze vereniging bijna alle verbouwingen meegemaakt dit er tot nog toe zijn geweest. Alle verdiepingen hebben een metamorfose en de intree , alles prachtig, ook het restaurant tip top voor elkaar.

Op maandag 25 november de teller op de site tikte de laatste uren en minuten weg, en ja hoor het was zo ver, koffers in de auto, berichtje naar Co. We komen eraan hoor, en zo tuften we opperdan. Nog even langs de poort of de bus ook al gereed was. En de bus was al op weg naar Almelo. Tijd is Tijd  Na kort overleg zouden wij de toeristische route pakken binnen door dus. En dat beviel ons best, en we kwamen nog voor de bus aan ook.  

Na even wat gedronken te hebben besloten we heerlijk te gaan eten in het restaurant. Het viel ons eigenlijk gelijk op dat het wat rustiger was in Preston Palace. Normaal kun je bij het buffet van twee kanten tegelijk lopen, nu was een kant dicht, ook begrijpelijk, zo gauw het drukker is kun je altijd nog de tweede openen . Na de lunch, heb je altijd nog even wat tijd over. En daarna komt het sleutel moment, ook altijd een Hipe, Die heeft al wel en wij nog niet, haha. Waar is jullie kamer, wij hebben deze, enz . en met een uurtje lagen wij op een knippien. Dit jaar hadden wij een koffiezet apparaat op de kop getikt speciaal voor op hotel kamers, leuk lief dingentje, zes bakkies, meer dan genoeg dacht ik zo. Het was even wennen aan het geluid van de fontein, het kletterende geluid, o jongens om het kwartier d`r uit om te plassen, ja ik wordt ook wat ouder he, en door mijn kletterende geluid moest Pe d`r weer uit. De eerste middag weinig rust gehad.  

Dinsdag morgen, is altijd de bowlingmorgen met de mannen van het bestuur, Marten, Jaap, Rummy, Zwager Kees, Fokke en L.Jelle . Besloten werd 1ste ronde is de oefen ronde en de 2de is voor de wedstrijd. Ja dit moet je met Marten en Hendrik goed afspreken want ze draaien zo de zaak om. En die Scheveninger heeft daar ook een handje van,Zwager Kees en ik ach het maakt ons niet zoveel uit, en Fokke al helemaal niet. In de oefenronde was het Fokke die met zwager Kees aan de leiding ging. Tot de zesde beurt kon ik niet het verschil maken. Toen liet Fokke het een beetje afweten, en ging ik met Zwager Kees over de eindstreep. Ik zelf als nummer 1 en Kees nr 2. Maar dit was natuurlijk niet de beslissende ronde. 

Die kwam nu, van begin af aan kwam ik hier ook als de betere uit de bus, dit jaar viel Marten en Jaap een beetje tegen. Het was meer Fokke en zwager Kees die het verschil maakten. Totdat Hendrik de Rummy zijn punten ging pakken, in de oefenronde stond hij helemaal onderaan, en maakte de indruk dat hij er geen zin in had. Maar nu de Gutters een beetje weg bleven en hij langzaam op het scorebord opklom, werd hij een geduchte tegenstander. En wel het ging er op lijken dat het tussen mij en Hendrik zou gaan, stand na 9 rondes Hendrik en ik allebei op 101 punt. En Moest de 10de beurt uitmaken wie de winnaar zou worden. Nu had ik de mazzel dat ik eerder aan de beurt was dan Hendrik, het werd een score van zes meen ik en kwam op 107. Bah Bah, krek op dit moment de tweede bal in de goot, en nu Moest hendrik aanleggen. Met een ferme zwieper knalde hij de bal naar het kegelhok, een score van 3. Met nog 1 beurt te gaan, de overgebleven kegels stonden mooi bij elkaar, dus op papier een makkie. Het zweet parelde van zijn hoofd, hij had deze keer alles in zijn eigen hand. Of nummer 1 of nummer 2, nu nog even de zenuwen onder controle houden. Nog even èèn blik mijn kant op, net of ik hier nog wat aan kon doen. Broek nog even iets omhoog, voor de alles beslissende worp. En daar kwam de gooi, als hij alles raakte zou die nog een keer mogen en dan hield het voor mij op, maar heel bijzonder als dit was. De bal draaide iets teveel door er rolde richting de kegels maar er net niet tegen aan, en zo kwamen er voor Hendrik geen punten bij. Eind score L.Jelle Schenk met 107 punten Kampioen, en met 104 punten Hendrik Bakker een stevige tweede.  En het was tot de laatste minuut billenknijpen.  

Dinsdagavond hebben we met degene die daar belang bij hadden een bingo gedraaid van twee rondes. En of er belang bij was het overgrote deel zat ook dit jaar weer in de “boekerie”, en of ze wisten dat dit de laatste keer voorlopig is, het zaaltje was zowaar verwarmd. De hoofdprijs in de tweede ronde was dit jaar iets van €330,00, hier was iedereen op gebrand. Deze prijs werd uiteindelijk een gedeelde prijs, er vielen twee bingo`s op het laatste nummer, en de winnaars besloten te delen. De blijde winnaars waren : Geertje ten Napel en Ida Keuter. 

En ook op donderdag hebben we het nog een keer overgedaan, maar nu met een iets grotere groep. De ploeg die op woensdag er bij gekomen was deed nu ook mee en zodoende kwam de geldbuidel op € 440,00 te staan en die werd gewonnen door: Tiny van den Berg alle winnaars van harte gefeliciteerd. Deze ging met de duiten naar Marten Ruiten, en legde terplekke de reis naar de Bonte Wever vast.  

Verder zijn we nog even Almelo in geweest voor cadeau`s voor de kinderen en oppas, en laat er nu ook een winkel zijn net als op Urk toen, een soort Sjoerd Babbeloerie, hier heette hij Action. O jongens een winkel barsten`s vol met van alles wat. En het mooie is dat het nooit een jaar lang volhoudt, dus ben je verzekerd van oppas volgend jaar.  

Verder veel zwemmen, en biljarten, in Preston Palace is zoveel te doen. Dit jaar hebben wij het midgetgolfen overgeslagen. S avonds veel spelletjes gedaan met onze vrienden in het rookhok. Dus al met al is Preston Palace ons zeer goed bevallen, volgend jaar wordt het de Bonte Wever en dat zal ook zeker bevallen, en gezelligheid zullen we zelf mee moeten nemen. En met een ploeg van een kleine 80 man zal dat zeker goed komen. Tot zover het verslagje Preston Palace .

 

Groetjes L.J.Schenk.