Evenementen

Bontewever 27Mc samensterk naar Bonte weber Finding your local time... 212 Days

Het driedaagse bezoek is ronduit goed bevallen voor zowel bestuur als leden, we zagen er wel tegen op om met de hele bups opperdan te gaan, omdat toch vrijwel iedereen met het plaatje Preston Palace in zijn hoofd zat. Maar bij aankomst werden we zo gastvrij en vriendelijk ontvangen, buiten werden we al opgewacht door de dames van de receptie, met de kamersleutels, ze riepen bv Fam Kramer toen kwamen er 5 stellen Kramer naar voren, fam de Boer ja dan stonden er ook ineens een stuk of 7 families voor hun neus, in Preston Palace moesten we wachten tot 3 uur, en dan moesten Marten en Hendrik de sleutels zelf doen. Na de sleutel kwestie konden we door lopen naar het buffet dat klaar stond, nadat we voorzien waren van een armbandje, de kleur viel nog mee onze club werd voorzien van paars, ik zei nog tegen Breure stel je voor dat we roze om hadden gekregen, dan hadden de andere bezoekers nog gedacht dat we van de klets zijn. Het middag buffet klonk als een klok, goed verzorgd tot in de puntjes, er was een hele afdeling voor de 27 mc vereniging afgezet, compleet verzorgd met naambordjes op de tafel. Dus elke keer als we gingen eten was er ruimte zat voor ons. De bedoeling van het middag eten was volgens mij in den vreemde altijd brood eten met bijvoorbeeld een gekookt eitje, maar wat hier stond was niet normaal, tjonge jonge, ik zei tegen onze tafel gasten; dat je wel een gaatje voor vanavond overlaat. Ballen gehakt, warme worsten enz. na het buffet even de handen op de buik heerlijk knippien  op de kamer. Prachtige kamer met ruime douche gelegenheid, alles aanwezig .

Nadat het knippien uit was, van twee tot vier is acht kwartier, gingen we op verkenning uit. Het mooie van deze grote ploeg is dat overal volk van de vereniging was, soms tot ongenoegen van andere vreemde gasten, en werd gemompeld ze hebben de overhand hier die urkers, maar dat mag de pret niet drukken. Zwembad nodigde ook wel uit, en helemaal in de hoek van het gebouw ontdekten we de bowlingbaan, prachtige ruime  gladde baan, daar kwamen we er achter dat dit toch wel even besproken moest worden, van deze baan werd door de bezoekers heel veel gebruik gemaakt, in overleg met Marten werd de bowlingwedstrijd van het bestuur besproken voor donderdagmiddag twee uur, dus het schoonheidsslaapje van donderdagmiddag zou wel in het gevaar komen. Even koffie met gebak en wat praatjes hier en daar maken, rond de klok van uur of half zeven maakten we gebruik van het diner. De koks van de Bonte Wever hadden zich uitgesloofd hoor, we werden van alle gemakken voorzien, toen Petra en Ik hier eerder waren, moesten wij eten ergens in èèn van de boven zalen, het was daar toen koud en klein maar waar we nu zaten, was ruim en mooi, Maarten van Alie Wakker wist me te vertellen dat waar we nu zaten de voormalige ijsbaan was, wat een heerlijk diner hebben we hier gehad. Gebakken/gerookt/gewokt e.d, er was van alles. Nadat we heerlijk gegeten hadden met toetje na, trokken we ons even terug naar de kamer. Een avondje vol vertier, en vooral veel lol. Donderdagmorgen na het ontbijt stond het zwemmen op het programma, heerlijk borrelen in het borrelbad, wel een van het favoriete van het zwembad. T`was een vreemd zwembad trouwens, het ging van blak naar windkracht zeven met grote golven, en moest je je alle zeilen bij zetten om te kunnen overleven daar. Het beroerdste is toch altijd weer als je er uit moet. Na zwemmen zijn we overgegaan in het gebruik maken van de dartsborden daar, Piet en Freddy waren daar aan het biljarten, alles onder het genot van een hapje en een drankje. We moesten wat vroeger eten, want het bestuurlijke bowling wedstrijdje stond na de lunch op het programma. Tegenvaller was dat Marten zijn enkel had verstuikt, en moest het overdragen aan zijn zoon Jan. Die zou het moeilijk krijgen tussen deze zwaar gewichten, de rest zit dik in de drie cijfers.

 Uitslag van baan 1 : op nr 1 L.J.Schenk met 110 punten  op nr 2 W.K.Schenk met 103 punten en op nr 3 J.Taal met 97 punten dit was over 10 worpen.

Op baan 2 : nr 1 Jennie met 84 punten op nr 2 Mieneke met 78 punten en op nr 3 Janneke met 72 punten.

Op baan 3: nr 1 Roelof met 106 punten op nr 2 Gerda met 76 punten en op nr 3 Lydia met 71 punten.

Hierbij geldt  net als bij de bank; in het verleden behaalde resultaten gelden niet voor de toekomst.

Op iedere baan was het spannend en het kon tot de laatste worp alle kanten op gaan . Na deze inspannende bezigheid was er deze middag toch nog ruimte voor een knippien. Na de koffie stond alweer een activiteit op het programma, namelijk de 27 mc Bingo onder de vakantiegangers met mooie samengestelde prijzen. De hoofdprijs van ruim € 400,00 ging naar Geertje ten Napel(de ochtendglorie), en verdiend ook hoor zij was gewoon de beste bingospeler. Tijdens de bingo werd de vraag gesteld namens het bestuur of wij volgend jaar weer naar de Bonte Wever wilden of Preston Palace, doormiddel van de hand opsteken was de uitslag wel duidelijk dat het ons hier ook goed beviel in de Bonte Wever. Zodoende wordt ons volgende midweekje weer de Bonte Wever. Er was èèn mannetje die een onzettende hekel kreeg aan een paar liefdevolle mensen (onze rokers onder ons) de beste man had avonddienst wat hem niet uitkwam deze week, hij had er een taak bij deze keer. Hij joeg de rokers de stuipen op het lijf, als hij zich geroepen voelde om naar buiten te waggelen. Onze zwaarlijvige receptionist strak in de bretels, kon het niet uitstaan als we genoten van ons shaggie. Je kon duidelijk de handvatten nog zien in zijn handen van het kinderfietsje waar hij te lang op heeft gereden, en de beste man ingeschat zal hij ongetwijfeld een bloemetjes onderbroek gedragen hebben. Omdat hij er veel werk aan ons heeft gehad, hebben we namens de vereniging een cadeau opgestuurd , een stevige boerenbont 27 mc asbak. Vrijdagmorgen konden we nog gebruik maken van een heerlijk stevig ontbijtje zodat we tevreden onze koffers konden pakken en de terugreis met de bus konden aanvaarden.

Groet L.J.Schenk.