27 MC - Samen Sterk

Na een week van uitstel i.v.m de opname van J.Taal in het ziekenhuis, werd besloten om op 4 Juli de gamba wedstrijd te houden. Niet wetend dat het kwik op die dag tegen het plafond van de thermometer zou gaan tikken. Deze wedstrijd lag geheel in handen van H.Bakker , na een jaar te kunnen denken over de aanpak dit jaar. Vorig jaar was de gamba wedstrijd als proef begonnen, dit omdat tijdens de pauze van de Bakbingo meestal dit op het buffet stond of bij de fam.Ruiten of bij de fam Bakker, dit leverde dan ook de discussie op van wie nu de lekkerste waren. Dit jaar waren er enkele wijzigingen dus door gevoerd, met als reden dat er enkelen nu niet konden. Nu is dit bij de 27 mc geen robleem, even een belronde en je hebt weer een uitgebalanceerde koppel juryleden. Maar dit jaar was er ook de evoeging een controle jury, dit werd uitgevoerd van uit een bepaalde hoek van de straat, een soort security, uiteraard met donkere zonnebrillen. Dit comité bestond uit Janneke Ruiten, Linda Bakker, Mieneke Loosman, Jennie Snoek.

Er zijn verschillende juridische online apotheken. Maar weinigen zijn geen licentie in de Verenigde Staten. In onze generatie meer dan de helft van de mannen boven de 50 jaar rapporteerde een zekere mate van erectiele disfuncties. Veel geneesmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van impotentie. Hoe zit het seksuele leven en "kamagra 100mg"? Waar u gedetailleerde informatie over "" kan vinden? (Lees meer ""). Blijf lezen voor een lijst van geneesmiddelen die de gezondheid problemen en wat u kunt doen om deze bijwerkingen te voorkomen kan veroorzaken. Terwijl Viagra is veilig genoeg op hun eigen beschouwd, echter, zorgverleners zeggen neem het in grote hoeveelheden gevaarlijk is. Bewaar de geneesmiddelen uit de buurt van overtollige warmte. Bijvoorbeeld het vloeibare geneesmiddelen bij voorkeur in de koele plaats worden gehouden, maar andere kunnen bij kamertemperatuur worden bewaard.

De jury bestond uit voorzitter Frans Buter, Anneke Verolme, Fokke Snoek, Ina en Willem de Boer, en Teun Loosman.  Deze Jury moest het verschil maken tussen de deelnemers van de wedstrijd, H.Bakker lichte de jury ter plekke nog even in wat de bedoeling was, de jury kreeg een wedstrijd formulier uitgereikt. Dezen moesten eerst op kladpapier hun verlopige cijfers noteren daarna op het wedstrijdformulier, en dit zou dan beslissend zijn.

 De deelnemers van de Wedstrijd waren dit jaar : Tinie en Jaap taal, Marten Ruiten, H.Bakker, en L-J.Schenk. ja juist ja in de mannenwereld van het klaarmaken van Gamba`s is dit jaar een vrouw toegetreden, Tinie Taal vanaf deze plaats onze complimenten voor de deelneming.En dan toch wel de moeilijkste taak van deze middag lag op Bert Verolme, deze had de regie in handen van de hele wedstrijd, mocht niks vertellen aan de afdeling Keuken en anders om op de jury tafel, beide partijen waren duidelijk gescheiden, en dat maakte het zo moeilijk voor Bert. Om niet te vergeten deze dag was subtropisch ingesteld, het was de bedoeling om s middags te beginnen om 16.00 uur maar om dat het geen harden was met 33 graden is de wedstrijd om 19.30 begonnen, toen iedereen aanwezig was zijn we begonnen met de koffie ronde op het paviljoen van de fam.Taal , ondertussen nam de spanning toe onder de deelnemers. Hendrik moest stoppen met nagelbijten want hij had geen nagels meer over. Marten dacht dat ie foto`s maakte van het gezelschap maar de knop van z`n telefoon stond verkeerd dus tien foto`s van Marten z`n oog op de foto. Opvallend rustig was de gastheer J.Taal. Tinie maakte zich druk over de afdeling frituur want deze had ze verhuurd aan derden, hield dit dan ook vrijgoed in de gaten. Dat dit niet betreden werd door iemand van de gamba wedstrijd. 

Een voor een werden de bokken van de schapen gescheiden, jury aan de tafel buiten, de wokkers naar de keuken, contact was niet meer mogelijk tussen deze partijen. De spanning werd opgevoerd in de keuken, want er moesten nummers getrokken worden om te weten wie als eerste moet beginnen. Nu weet ik van m`n zelf  dat ik bij moeilijke dingen graag de kat uit de boom kijk, en het liefst als laatste begin. M`n oog was gevallen op het kleinste propje van de vijf. Als eerste pakte Tinie haar propje daarna Marten, nog drie over en ja hoor Hendrik pakte gelukkig de grootste van de propjes, past bij z`n postuur denk ik, vlug  pak ik de kleinst met in m`n achterhoofd het verhaaltje wat Frans Buter vertelde over het zwaard van Damaskus,  dus het laatste propje was voor Jaap Taal. Nu de volgorde van de wokkers  

  1. Tinie Taal (2) Marten Ruiten(3)Hendrik Bakker, wat heeft ie toch een mooie Achternaam. (4) L.J.Schenk met mijn achternaam is het met die hitte oppassen. Als (5e) J.Taal. 

Tinie  mocht beginnen aan haar menu, ze begon naar mijn idee achterste voren, maar de schijn bedriegt, ze zetten zes schaaltje op een bedienblad, laat maar even gaan dacht ik nog. Tinie keek steeds op haar horloge en telde met haar vingers mee op de wijzers van de klok. Werd er een beetje zenuwachtig van, zo van het wordt zeker tijd dat we ophoepelen of zo. Maar niks van dit alles het past ook niet bij haar om zoiets te bedenken. Dit behoorde bij de beschrijving die bij Tefal behoord omtrent gamba`s uit de frituurpan. Het resultaat mocht er wezen een prachtige gefrituurde Gamba met een deeglaagje er over schitterend , we mochten in de keuken proeven van haar gerecht. En dat mocht er zijn, ik pakte er eentje en brak haar door midden was wel benieuwd hoe deze er van binnen uitzag. Mooi krokant en wit met roze van binnen. Heerlijk om dit ook zo eens te proeven , Tinie top waren je Gamba`s. onder toeziend oog van Tinie bracht Bert de schaaltjes naar buiten bij de jury tafel. Met stijve kaken zette hij ze neer , vlug naar binnen voor een paar heerlijke sausen .

Marten mocht nu beginnen, nu heb je bij Hendrik en Marten al gauw het probleem , Jaap kan dat beamen, je kan niet zien waar ze mee bezig zijn, en het is aardedonker voor ze, dat hebben de jongens als voordeel, Maarten maakte gebruik van de wokpan, hup de olie erin en vuur er onder, onder tussen Gamba`s in het vergiet. Wachten op het juiste moment, Hendrik keek met een paar ogen als een sperwer, nauwlettend hield ie de zaak in de gaten tegelijkertijd probeerde hij met z`n oren alles te volgen wat er op de jurytafel gebeurde. Ook Marten leverde zijn wedstrijd gamba`s in bij Bert deze ging als een haas naar buiten om ze bij de jury te laten beoordelen, Bert kwam met enkele biertjes weer naar binnen dezen werden in dank overgenomen door de Wokkers. Hendrik op gestaan om deel te nemen achter het fornuis, deze begon eerst alles af te wassen wat Marten gebruikt had, het zit hem in de details jongens , en nam dus geen enkel risico wat dat betreft. Schaaltje met overheerlijke gamba`s pakte hij uit de koelkast. Nu wel even goed om te weten dat Marten en Hendrik zaterdag morgen al waren begonnen met dit hele proces, Marten had thuis Hendrik al het een en ander laten proeven, en Hendrik dacht ik wordt bij de neus genomen en wilde toen weten wat daar allemaal in verwerkt zat, maar Marten stelde hem gerust door te zeggen dat ie s avond een ander recept zou gaan gebruiken. Nu stond Hendrik te wokken als een Chinees van honderd Kilo, en we mogen toch echt wel zeggen dat Hendrik met Gamba`s in z`n element is, dit resulteerde in een kom vol overheerlijke Gamba`s en 12 wedstrijd gamba`s . En ze waren heerlijk die wij mochten proeven in de keuken, nu nog even afwachten wat de mening van de jury zal wezen, inmiddels had Bert de wedstrijd gamba`s bij de jury gebracht, en met wat biertjes kwam hij terug, nu zullen jullie wel denken, alweer, ja juist ook deze biertjes werden in dank weer overgenomen. De tempratuur liep inmiddels op naar de 35 graden in de keuken. Daarom was het voor de laatste twee wokkers het juist zo zwaar om als laatste te beginnen. 

Als vierde mocht Jaap Taal beginnen, tijd genoeg gehad om tot een juist programma te komen, had net een goede week in het ziekenhuis gelegen, en daar veel informatie op te doen, maar als ik dit zo overdenk, dan denk ik dat hij bij z`n rookvrienden hier de juiste formule heeft op gedaan. Ook hij in navolging van Tinie naar de afdeling frituur. Ja Jaap ook aan het tellen op z`n vingers, want dit komt nog aardig krek denk ik. Je krijgt namelijk een partij gamba`s en daar moet je het mee doen dus gaat het mis dan zit het er voor je op, en kun je een duik nemen in de jacuzzi, en dan doen je alleen nog maar van een afstandje mee. Jaap daarin tegen niet, wie Jaap kent die heeft aan z`n ogen genoeg, om te weten dat het gelukt is, wat hij in het duistere frituurkamertje heeft bekokstooft. Het resultaat (manjefiek) prachtige toppertjes zette hij neer, niks geen twaalf wedstrijd gamba`s de hele schaal was wedstrijd, je kon niet zien dat ze uit de frituurpan gekomen waren, mooie glimmend product. Je had de gezichten van Marten en Hendrik moeten zien, de wokkers bij uitstek. Ja dit hadden zij ook nog nooit gezien, alleen L.J.Schenk bleef rustig hier onder, en vertrouwde op z`n koelbox die hij meegenomen had. Bert werd ongeduldig en wilde uit de warme keuken denk ik. Ja doe er nog maar vier Bert, toen deze de deur uitging.

Nu de beurt aan mezelf (  tis een heerlijkheid om zo`n verslagje te maken om te smullen) zoals gewoonlijk, probeer als ik ga wokken om het overzicht te bewaren, en alles beter te doen dan een ander. Allereerst een bezoekje aan de W.C, maar in mijn geval moet ik er voor op passen dat ik niet beticht kan worden van vals spelen of mathfixing, ik haalde m`n telefoon voor de dag en legde die op tafel heel opzichtig, zodat iedereen kon zien dat ik niet stiekem een berichtje kon sturen naar enkele juryleden, erg he , dit alleen om een slablaadje van vorig jaar. Nadat ik terug kwam eerst handen wassen, maakte net als Hendrik ook eerst de wokpan schoon, goed voorbeeld doet goed volgen, de gamba`s op het vergiet. En de olie kon  in de pan. Kreeg nog een goede tip van Tinie, door eerst de pan voor te warmen en dan pas de olie erin. Zou net beginnen aan de citroenen die ik mee genomen had, en vroeg of dit wel mocht, i.v.m het slablaadje dat was groente en dat mocht niet meer dus koos ik dit jaar voor fruit. Een citroenschijfje voor om de vingers schoon te maken, maar dat ik m`n vraag stelde of ik dat mocht doen, legde ik dat maar gauw weg. En pakte het volgende uit de koelbox een potje honing zoete honing. En gaf dat aan Tinie om het even te laten opwarmen in de magnetron, pan warm olie verhit, ik zelf trouwens ook het was bijna ondraaglijk om dit te doen, maar een paar gamba`s wokken is zo gebeurt. Zoals Hendrik het al zei het zit in de details bij een partijtje gamba`s. Nu zal ik het de jongens weer voor doen hoe je een schaaltje gamba`s opmaakt. Ik koos de mooiste 12 gamba`s uit en legde die in de schaaltjes, uiteraard niet met de vingers maar met een lepeltje niet prikken met een vorkje of prikkertje want dit schaad de gamba`s , netjes zoals de meesten van ons op bed liggen lepeltje lepeltje, met tussenin een druppeltje warme honing, wat in Preston Palace een delicatesse is overigens, nu komt het allerbelangrijkste in ieder schaaltje deed ik nog een drupje honing erbij iets verwijderd van de gamba`s voor degene die iets meer er van nodig waren. Ik zei tegen Bert voorzichtig ermee omgaan en zachtjes neerzetten. Hij gaf m`n een knipoog dat dit wel goed zal komen. Ik draaide me om en zag dat er twee aan de tafel zaten die alles nauwlettend in de gaten hielden, ik keek ze aan en ja hoor Hendrik en Marten alsof ze voor het eerst naar Sesamstraat zaten te kijken . Jaap en Tinie zeiden dat ze weer geweldig uitzagen, doet je altijd weer goed als je weer een bevestiging krijgt van het goede werk.

 Nu gauw naar buiten, heerlijk was het daar een echte mooie zomerse avond op het paviljoen van de fam.Taal , de jury was inmiddels klaar om alles over te zetten van Klad naar het originele wedstrijd papier, nu was het de beurt aan Bert en Mieneke om al de punten op te tellen en gingen nu op hun beurt naar binnen ook hier mocht niemand bij zijn, al gauw kwam Mieneke weer naar buiten om een rekenmachine, om er zeker van te zijn dat het correct was, wat ze berekend hadden. Frans Buter schraapte z`n keel en smeerde zijn keel met een lekkere gerookte Paling die opgediend werden door Jaap en Marten, deze hadden de paling met ambachtelijk wijsheid gerookt en dit waren goudstaven dit ze neerlegden. Bert en Mieneke legden de uitslag bij Frans Buter neer, en nu blijkt waarom hij de keel schraapte, als voorzitter was de eer aan hem om de uitslag bekend te maken. Mag ik uw aandacht vrienden zo begon hij, Ik wil allereerst Tinie en Jaap bedanken voor het mogelijk maken van deze avond, een toplocatie  en ongekende gastvrijheid die wij met z`n allen mochten beleven: en dan nu de Uitslag op nr 5 geëindigd, Tinie Taal met 111  punten, en op nr vier en drie met het minimale verschil van drie punten allebei met 114 punten alsof ze het zelfde recept hadden Hendrik en Marten, nou Tinie het scheelt maar drie punten he, dus zo verkeerd waren die van jou niet schat, in deze mannenwereld van de Gamba`s, op nummer 2 de kampioen van vorig jaar L.J.Schenk met maar liefst 18 volle punten meer dan de nummer 3 en 4, dus 132 punten . en op nr 1 Jaap Taal met 138 punten.  Jaap van harte gefeliciteerd met je eerste plek van deze kant he , je was dit jaar een waardige tegenstander om tegen te strijden.

 

 p.s niets maar dan ook niets mag worden gewijzigd of gekopieerd, naar artikel 36728, van het Nederlandse wetboek.

 

 

Bontewever

27Mc samensterk naar ???
???
DSC02225.jpg

Alleen Leden van de 27mc verenging Samensterk kunnen zicht hier Registreren dan kunt u meer zien .BVB foto's aanmeldformulier en meer

Na aanmelding kan het even duren.Uw account word geactiveerd door een administrator. B.V.D