27 MC - Samen Sterk

 “zucht”

Dinsdagmorgen  11 November was het dan zover, in het weekend voor Preston Palace, zijn Marten en Hendrik uitgedaagd voor een partijtje Bowling door L.J.Schenk. Beiden gingen de uitdaging aan. J.Taal, F.Snoek, B.Verolme en W.K.Schenk, werden ook geprikkeld door dit plan dus hadden we een mooie ploeg om een partijtje bowling te spelen. Omdat Marten zijn leesbril vergeten was, begon L.J.Schenk met het invoeren van de namen, nu keek ik om me heen, zo van wat voor vlees ik in de kuip had. Dacht bij mezelf ik begin met degene die het minste bowling figuur heeft, dan heb ik daar het minste last van. Ja echt deze lijst is doelbewust in die computer ingevoerd. Ik besloot om mezelf een beetje in de middenmoot in te delen. Als eerste voerde ik Hendrik in, want ja die valt als de perfecte bowler meteen al af, twee meter hoog en een meter breed.

Kan weinig van terecht komen dacht ik, zoals tweede Marten, zal er ook weinig van bakken met die kegels, heeft het postuur van een heftruck. Grote onbehouwen schouders, gooit de ballen met veel geweld naar achteren. Daarna ik zelf (man man) wat een bowler, met mooie sierlijke gooien recht door het midden kon eigenlijk van begin af aan niet mis gaan. Daarna Fokke en Bert, het leken wel broers van elkaar qua gewicht samen even zwaar als Hendrik of Marten, die twee had ik heel hoog in geschat. Jaap werd de volgende, deze man stond als de Brandaris van Terschelling klaar om z`n ballen te gooien, een man met veel wedstrijd ervaring op hoog niveau, al is het dan met golfballetjes, ja die zijn iets kleiner van stuk. Als laatste Willem, het leek of die continu een bal onder z`n trui verstopte  als reserve, maar dat was achteraf iets anders, ook 100 plus. We konden van start. Hendrik begon met z`n eerste poging, de ogen strak op de kegels gericht,  mooie gooi 8 stuks. Marten scharrelde zonder leesbril ook zo rond de 8, ik zelf pakte een stuk of zeven. Jaap en Bert die namen de kop positie voor hun rekening, Willem en Fokke  die dachten dat ze de dakgoten aan het vegen waren,maar dan zonder ladder. Deze eerste ronde geschiede net na koffie tijd, is misschien wel goed omdat er bij te vermelden. Na de laatste beurt was het wel duidelijk wie de oefen- ronde gewonnen had. De golfer bij uitstek Jaap was de koelste in de oefenronde. Uiteraard was het jammer voor Jaap dat Tinie inmiddels vertrokken was naar de winkeltjes van Almelo, ben je er een keer eerste en dan zijn ze er niet. Bert was de goede tweede, Marten derde, en ik zelf vierde. En verder ging het podium niet. Dit was de oefen ronde. Inmiddels werd het tijd voor een biertje.

 

Nu we dus goed warm gedraaid waren besloten we meteen door te gaan met de uiteindelijke wedstrijd te beginnen met Hendrik, Marten enz. zwaar geschud eerst zeg maar, het biertje had de jongens goed gedaan, en uiterst geconcentreerd gingen ze van start. Er stond zowaar een andere Hendrik op de baan. Als een pauw stond hij onder de lampen van de bowling baan en scoorde goed, prachtig gemiddelde gooide hij met z`n ballen. Op de voet gevolgd door Marten en in de eerste vijf beurten was het zeker spannend, met Hendrik aan de leiding, zelf liep ik iets achter maar het is normaal te overbruggen dacht ik zo, maar het spel ging door, en ik moest ingrijpen om niet van Hendrik en Marten te verliezen, Ja dat heb ik nu eenmaal, er zijn zoveel wegen die naar Rome leiden, wil nu eenmaal graag winnen. Ik zei tegen Hendrik haal even een blaadje bier op, zes stuks lieverd, ik dacht die krijgt hij toch niet in een keer mee en moet dus twee keer lopen, per keer kreeg je er maar vijf mee, en als je met z`n zessen bent wordt dat dus twee keer lopen. Hendrik opperdan, ik snel naar de mevrouw van de bowling, ik zei mevrouw kun je me helpen sta iets achter op het score bord, ik dacht misschien kan ze er wat punten bij drukken voor me. Nee was het antwoord van haar daar heb ik geen invloed op, jammer dacht ik, is er misschien wat anders om die grote van ons af te remmen. Ze vroeg wie er boven aanstond, ik zei die gozer die nu om drinken is. Oke zei ze wacht maar af. Toen het de beurt van Hendrik was, en op het moment dat hij een knappe bal uitkoos viel het licht uit op de baan alleen achterin bij de kegels brandde een flauw lampje, ik draaide me om naar de mevrouw van de bowling en stak m`n duim omhoog. Zie zo opgelost, dacht ik, maar helaas Hendrik werd er nog beter van, gesteund door Marten. En het werd duidelijk voor me hier was ik niet tegen opgewassen. Laatste beurt voor ons, beetje geprikkeld werden Jaap en ik door het overmatige gelach van onze buren op de andere baan, en het was best irritant dat op onze baan van die verkeerde ballen lagen om er een echte wedstrijd van te maken, maar goed, laatste beurt voor Hendrik en laat ie nu een spare gooien, dus de volgende beurt kwam er bij. Marten kon het niet voor elkaar krijgen om Hendrik voorbij te komen, en de rest ook niet. Dus de ogen waren op Hendrik gericht, en zowaar gooide hij weer een spare dus weer de eerst volgende gooi kwam er bij, en kon hij de wedstrijd beslissen voor hem zelf. Marten die op een paar punten na tweede werd, is er nog een paar dagen goed ziek van geweest en besloot om donderdagavond naar huis te gaan.  Hendrik Van harte met je eerste Plaats.

 

Bontewever

27Mc samensterk naar ???
???
DSC02225.jpg

Alleen Leden van de 27mc verenging Samensterk kunnen zicht hier Registreren dan kunt u meer zien .BVB foto's aanmeldformulier en meer

Na aanmelding kan het even duren.Uw account word geactiveerd door een administrator. B.V.D