27 MC - Samen Sterk

 

Zaterdag 20 september 2014 POERWEDSTRIJD komt allen!!!!

Zo klonk de oproep, en ja hoor ongeveer vijfentwintig vissers kwamen naar het Ruim om hun viskwaliteiten te laten zien. En het was me een gezelschap mannen, vrouwen en vele kinderen kleine stoelen grote stoelen alle soorten heb ik gezien. Zoals gewoonlijk zat ik samen met onze twee jongste kinderen, al vroeg aan de  singel. Dit omdat ik op een speciale manier van vissen vis, het doel is de hele tijd op de zelfde plek voeren. Maar wat een taferelen zie je dan, rode verhitte gezichten van de spanning, want ja iedereen wil winnen. Wat ik allemaal aan aassoorten heb gezien in dat half uurtje dat ik daar zat, emmers met maden, wormen zo lang als een slang complete witte en bruine broden , kort om een warm en koud buffet voor de vissen die middag, m`n dochter ving voor half drie al vier vissen, jammer voor haar want ik kon ze niet mee laten tellen.

Half drie het begin sein klonk, en binnen enkele minuten waren de eerste vissen al gevangen, het begon met hele kleine visjes, leek net of ze die dag geboren waren. Maar het reglement zei alles wat vis is telt, dus ook de hele kleintjes. Vader Vader, ik keek nog niet naar hem( m`n jongste jongetje riep me) snel zei die , toen keek ik van m`n hengel naar hem, hij had m`n maden bakje met daarin voor vijf euro aan maden om geschopt, en dan kom je er achter hoeveel maden er in zo`n bakje zitten.

De dames van de activiteiten commissie  kwamen langs met cola en koffie, en namen gelijk de stand bij iedereen op. Er waren al vele vissen gevangen rond de singel, wat ik eigenlijk niet verwacht had, het was immer schitterend weer, trouwens de hele week was het mooi weer. Meestal eten de vissen dan s morgens vroeg en s avonds is dan de beste tijd om te gaan vissen. De kinderen van de 27 mc die meededen met de wedstrijd kregen een heerlijk ijsje van de activiteiten commissie. Plotseling werden de vissers getrakteerd op een heuse hondenshow, de hond van de Familie Snoek (de Black)kreeg ook trek in wat lekkers en sprong in het water en zwom achter een eend aan, hij liet aan de toeschouwers zijn jagers kwaliteiten zien, tot drie tochten toe heeft hij een poging gedaan om zo`n lekkere gevleugelde rakker te pakken te krijgen. Tot groot vermaak van de poerders. Inmiddels waren de gevangen vissen bij mij groter geworden, tot ik een knaap van een brasem te pakken had. Ik zei tegen m`n zoon laat hem even zien aan de buurvrouw, hij nam hem over en bracht hem bij zijn buurvrouw, die verblikte of verbloosde niet en zei tegen hem durf je hem een kusje te geven, en wat hij niet in de gaten had, dat was dat zij gelijk een foto maakte van zijn vrijpartij met brasem, wat overigens een mooie foto op leverde voor op de site van de 27 mc. Het laatste half uur van de wedstrijd ging in, wat een spanning voor degenen die nog voor de prijzen en eer aan het vissen waren, want de verschillen waren minimaal deze middag, het gemiddelde tussen de winnaars was ongeveer vijftien vissen. Dus kwam het op de laatste vissen aan. Het eind signaal klonk, dus iedereen kon zijn spullen in pakken, wat een spanning, alles weer opgeruimd, want dat hoort ook bij een viswedstrijd, er gingen kinderen met een bak rond voor de rommel. En aangekomen bij huize Taal kon een ieder gebruik maken van een bakje koffie of een biertje cola te gek om op te noemen, onder tussen werd er patat en frikadellen besteld. Ondertussen werd de vissen geturfd van iedere visser en visster, het werd een verrassende uitslag, want er zaten ook vrouwen bij.  

De eerste plek was een gedeelde plaats : m`n dochter Sietske met haar vriendin Anne-Gre hadden 18 vissen op de kant gekregen op de leeftijd van negen jaar knappe prestatie. En Jan de vries had er ook 18 weten te bemachtigen, zij hadden de eerste prijs te pakken van deze wedstrijd.

De tweede plaats werd opgeëist door m`n zus Alie Woord Schenk zij had 15 vissen weten te bemachtigen. Eigenlijk had die ook met z`n tweeën gevist, want zij draagt m`n naamsgenoot bij zich. Knappe prestatie voor als je voor het eerst meedoet 

De derde plaats was voor L.J.Schenk dus brons met 14 vissen En de vierde plek was voor Jan Zwaan met 13 vissen, dus opgeteld zijn er aardig wat vissen gevangen in de singel van het Ruim, overigens een hele mooie singel met een fantastische fontein in het midden, als ik daar aan terug denk voel ik m`n blaas weer van het geluid van de fontein. 

In het bijzonder, willen we als vissers de organisatie en de activiteiten commissie bedanken voor de mooie zonovergoten middag hartelijk dank. 

Maar vooral Jaap en Tiny Taal voor het beschikbaar stellen van hun terras, gastvrijheid, enz. ook namens de vele kinderen die het hele terras tot hun beschikking hadden. We kunnen terugkijken op een hele mooie middag met z`n allen. 

Hartelijk dank.

Bontewever

27Mc samensterk naar ???
???
DSC02225.jpg

Alleen Leden van de 27mc verenging Samensterk kunnen zicht hier Registreren dan kunt u meer zien .BVB foto's aanmeldformulier en meer

Na aanmelding kan het even duren.Uw account word geactiveerd door een administrator. B.V.D