Evenementen

Bontewever 27Mc samensterk naar Bonte weber Finding your local time... 267 Days

De orka is na 23 jaar terug op Urk. Onder grote belangstelling onthulde burgemeester Pieter van Maaren op Urkerdag het kunstwerk op de Dormakade. Even later zette wethouder Ben Visser de fontein in werking en was het feest compleet.

Het initiatief om de orka weer een plek te geven op Urk ontstond anderhalf jaar geleden. Hessel Bakker, Iede de Ridder, Meindert van Slooten, Maarten Bos, Wim Koster, Cornelis van Veen en Jan Bakker vormden Stichting Orca op Urk en zorgden voor de complete realisatie, van ontwerp tot vervaardiging. De stichting is erg blij met het resultaat, maar wil graag benadrukken dat ‘de orka een kunstwerk is en geen klimwerk’. ,,Er zitten nu al de nodige krassen op het kunstwerk en dat is zonde”, vertelt Wim Koster.

De nieuwe orka is de derde versie van de orka op Urk. De eerste versie werd in verband met de viering van het duizendjarig bestaan van Urk in 1966 gemaakt. De eerdere kunstwerken, die bij de dorpsingang stonden, zijn kapot gegaan door een omgewaaide boom en door brand.

Compleet gefinancierd

Het nieuwe, beeldbepalende kunstwerk op de Dormakade is mede tot stand gekomen met behulp van sponsoren, fondsenwerving en de gemeente. Het laatste openstaande bedrag kreeg de stichting woensdagmiddag overhandigd van de 27MC-vereniging. Zij bestemden de complete opbrengst van de laatste bingo voor de orka. Met de overhandiging van deze vijfduizend euro door Jaap Taal, voorzitter van de 27MC, is de orka nu tevens compleet gefinancierd.

27 MC Vereniging “Samen Sterk”,

Betreft: Onze dank voor de bingo,

Urk, 28-05-2013 

 

Geachte heer/mevrouw, 

Via deze weg, willen wij onze dank over brengen voor de door uw vereniging verzorgde bingo op Urk FM. Het behaalde bedrag helpt onze stichting met het verder realiseren van ons project Orca op Urk. Wij hebben veel steun uit het bedrijfsleven gehad, en hadden eigenlijk niet verwacht dat deze bingo zo’n prachtig bedrag zou opleveren. Daarbij zijn wij als Urker stichting, zeer trots dat de 27 mc vereniging “Samen Sterk” dit voor ons heeft willen doen, niet alleen voor stichting Orca op Urk, maar ook voor de gehele Urker bevolking. Nogmaals onze hartelijke dank en een welverdiend Chapeau. 

 

Bedankt voor jullie inzet.

Met vriendelijke groet,

Hoogachtend, Stichting Orca op Urk