Evenementen

Bontewever 27Mc samensterk naar Bonte weber Finding your local time... 347 Days

De Vossenjacht 2022         

Op 11-11-22 stond de vossenjacht weer op het activiteiten programma.  Onder leiding van Bennie de boer werden de vossen en jagers ingedeeld, de vossen kregen de opdracht om een geschikte plek uit te zoeken. Zonder dat het overlast kon bezorgen bij buren en omgeving. De schultenbrau`tjes hadden een plekje uitgezocht, maar waren hiermee te laat mee aan de gang gegaan. Wat ook noodlottig werd voor deze plek, want bij het doorgeven hiervan, kregen we te horen dat we te dicht bij een andere vos stonden. Maar niet getreurd plan B uit de kast gehaald .Als ik over Urk heen rij en bijzonder objecten zie, dan denk ik wel aan de vossenjacht, t`is een eigenschap geworden van mij. Had in de vossenjacht groep gestuurd dat ze van alles konden verwachten met onze plek. Arjan Jelies  zou ook met een verrassing komen, Arjan maakt ook veel werk van een geschikte vossenplek, had er twee weken werk in zitten, en zodoende weken wij af naar een andere plek. Omdat Bennie de Boer deze avond ook als vos stond kon hij de informatie bij de poort niet geven zoals voorgaande keren, dus stond Jan Jelies klaar om dit op zich te nemen, en deed dit voortreffelijk.

Er waren deze avond 14 team`s als jager, en navigator`s . En die moesten allemaal in een verschillende volgorde zoeken om de 5 vossen, ook deze keer vier vossen in een auto en èèn vos met Accu, uiteraard de Schultenbrau`tjes.  Onze nieuwe plek werd het piratenschip op het grasveld van de oude strontbult, dit schip had ook een kraaiennest zodat we de jagers al van ver aanzagen komen, in het ruim was plek genoeg voor ons, zitplaatsen voor wel 10 personen. De patrijspoorten hadden we met zwart ondertapijt afgeniet zodat je van buitenaf er niet doorheen kon kijken. Arjan Jelies had een zeer moeilijke plek en al vond je hem, was de kans groot  dat je wit uitsloeg van de schrik want hij was verkleed als sniper( de meesten dachten van een struikrover). Op 1 van de geleverde foto`s staat hij op een  zeecontainer om een voorbeeld te geven hiervan.    

Uitslag:

Op nr 1: The Foxhunters , op nr 2 De Schaapjes , op nr 3 De Rossie, op nr 4 de Mattanja, op nr 5 de Condor, en op nr 6 De brownies de rest miste 1 of meerdere vossen.

Helaas voor team het Melkboertje wat normaal gesproken een kanshebber is op de eerste plek kregen zij te maken met autopech en daardoor kansloos waren in deze vossenjacht, en is hun ook veel dingen bespaard gebleven. Opvallend was ook dat team Jan de Orka buiten de prijzen zijn gevallen, ook zij misten drie vossen, wat heel ongewoon is voor dit team. Team the  Hunters moesten ook halfin afhaken, de thuissituatie gaf de doorslag dat dit team moest inrukken. Dus van de 14 jagers waren er maar 6 die alle vossen hebben gevonden, dit houdt in dat de vossen hebben gewonnen deze keer.   

Team Hazenpad ,Jan de Orca,The Hunters, Lady Poerk, Crazy Frok, Team Audi, dezen misten èèn of meerdere vossen, Deze jagers worden volgend jaar weer uitgenodigd om het tegen de vossen op te nemen . Deze avond kon niet in het vogelgebouw gehouden worden ivm een vogel tentoonstelling, dus waren we weer uitgeweken naar de box van Douwe Genodde, net als in de coronatijd, met een goede 70 man konden we genieten van een hapje en een drankje, dit was uiteraard tot in de puntjes geregeld. Douwe als je het mee krijgt Hartelijk Dank namens het bestuur.  

Namens het bestuur L.J.Schenk