Evenementen

Bonte wever 27Mc samen sterk naar Bonte wever Finding your local time... 176 Days

Het werd dit eerste kwartaal van 2019 weer eens tijd voor een rondje langs onze bakvrienden en vriendinnen.  De Omroeper, de Vink en de Wabu stapten dit keer op Donderdag 7 februari in de bus met de bak stand-by op 25.  
Gewapend met een schaal vol vers gesneden Haring van Vishandel Wout Schinkel, die zaterdags op de Hofstee staat, gingen de drie musketiers op pad. De stemming die zat er gelijk al goed in en een lijst met liefhebbers werd opgesteld. Ons eerste adres was als vanouds tante Dittie en ome Jaauwk. We werden warm welkom geheten door onze bakvrienden. Het doet ons altijd goed als ze ons genacht zegt en daarom komen we graag even wat brengen. Na een roepje op kanaaltje 25 verdaagden we hierna even bij het Slopertje. Dit was als een warm bad. Helaas kregen we bij onze vriend Pieter de Sperwer geen gehoor. Inmiddels hebben we het trieste nieuws al vernomen en herdenken we hem  ook vanaf deze plaats. Zijn ‘’kroosje’’ met de actuele rode baars vangsten met grote Jelle Baarssen was altijd kostelijk en als poerder leerzaam. Je wist waar je zijn moest en of er wat te vangen was. Jannie van Joop had krek in deze week ook moeilijke berichten gehad en die wilden we ook graag even een hart onder de riem steken. Dat trof want Jeannet zat daar ook ! we hebben daar kostelijk een uurtje gezeten en onze steun en onze haring gebracht. Weer terug in de bus, zijn we naar tante Trui gereden. Die lag heerlijk even op de bank af te zakken met op de achtergrond Urk Fm aan. We moesten flink ons best doen om de deur los te krijgen maar eenmaal binnen was het beregezellig. We konden tante Trui niet blij maken met de haring, ze lust alles maar krek dat niet. Op de tafel de glaasjes met sigaretten deed ons denken aan een bruiloft van vroeger. Wat hebben we gelachen!

Verder in de bus weer ! Lubbert Jelle en Petra waren aan de beurt. Die zaten lekker aan een bakje koffie, en bood ons een heerlijke bak koffie aan. We konden inmiddels geen koffie meer zien dus hebben we een heerlijk Pit Biertje van Petra gehad, en even wat anekdotes met Lubbert Jelle opgehaald. Het was hier ook kostelijk ! Tijd voor het laatste adres, door naar de  geliefde voorzitter van onze 27mc club. Hier troffen we de voorzitter en de Rummy in een heerlijke warme Jacuzzi. De bubbels en het stoom kwamen ons tegemoet en we mochten er zo bij in komen. Vink had speciaal zijn zwembroek meegenomen en had wel zin in een warme zit van een uurtje met de massagestand vol in de rug. Maar Vink had geprobeerd Hendrik alias de Rummy vast te leggen op de gevoelige plaat in het bubbelbad en dat vond Hendrik niet plezant. We konden maar net een ruzie vermijden maar het badderen zat erop. We zijn samen naar binnen gegaan waar zuster Tiny de verzorging op zich nam.  Heerlijke hapjes, drankjes enzovoort passeerden de revue. We hebben heerlijk gezeten en de laatste harinkjes weggemuist samen. Al met al hebben we een heerlijke avond gehad samen en gelachen maar ook dieper en serieuzere gesprekken gehad. We hopen dit jaar nog een paar keer erop uit te gaan. Wat de lekkernij de volgende keer zal worden is nog de vraag, maar daar komen we vast wel uit.
 
Vanaf deze kant de hartelijke groeten van de Ommeroeper, de Vink en de Wabu, en tot de volgende wederbreak !