27 MC - Samen Sterk

Van Arie kreeg ik weer een seintje dat er weer een stukje voor het boekje geschreven moet worden. Nou valt dat niet mee om steeds weer iets te bedenken, dat je nog niet eerder opgeschreven hebt. Wij zijn net terug van een fijne vakantie op de Filipijnen, waar het 30 graden boven nul was, dit was een flinke overgang van 40 graden verschil, bij een gevoelstemperatuur van min 10 graden. Maar daar kun je je tegen kleden.   
Na 3 weken warmte is het toch wel weer fijn om in onze vertrouwde omgeving te zijn, en te genieten van de frisse natuur en de Hollandse kost. Ondanks een hele mooie vakantie toch weer fijn om op de Bult te zijn. We hebben veel beleefd en mooie natuur onder water gezien met de snorkel, ja Tiny heeft zelfs met walvishaaien gezwommen, die vonden haar als prooi toch te groot om te verschalken.  Een van onze bijzondere gebeurtenissen, wil ik jullie niet onthouden. We waren bezig aan een overtocht op een bootje met zijbalken van het ene eiland naar het andere en we waren al een paar uur onderweg, zo’n beetje half op weg. We zaten in een dikke regenbui en er was niet veel zicht.

Op eens kwam de wind en regen van de andere kant. Wij vertrouwden het niet, dus pakten we onze telefoon en zochten ons navigatiesysteem op. De kapitein was druk aan het bellen, waarschijnlijk wist hij het ook niet meer. Het pijltje van de navigatie wees dan ook de andere kant op, dus waar wij vandaan kwamen. Uiteindelijk konden we hem toch overtuigen, dat hij een verkeerde koers had en ik heb mijn telefoon aan hem gegeven. Dit hadden ze nog nooit gezien en ze hadden de grootste lol omdat het pijltje weer draaide, omdat ze de koers weer volgden waar we naar toe moesten. Uiteindelijk toen de regen optrok kreeg ik mijn telefoon weer terug, want de kust was nu weer in zicht. Iedereen haalde opgelucht adem en we zijn toch goed aangekomen. Maar we hadden natuurlijk ook nog ergens op de oceaan kunnen drijven. Al met al toch spannend.
We hebben begrepen dat het op Urk flink koud geweest was, en er zelfs geschaatst is, wel erg leuk voor de kinderen. De ledenvergadering was ook dit jaar weer druk bezocht, hier is menig vereniging jaloers op. Arie had ons te kennen gegeven om te willen stoppen met het bestuur, hier had hij zo zijn reden voor en hiervoor hadden wij alle begrip, maar er moest wel een vervanger gezocht worden op korte termijn. Vanuit het bestuur hadden wij 2 mensen bereid gevonden om Arie te vervangen en hieruit hebben we de leden laten kiezen. Uiteindelijk is Kees Woord gekozen en deze zal Arie vervangen. We zijn blij dat Arie voorlopig het boekje wil blijven verzorgen.  
Verder waren er weinig spannende dingen en de vergadering verliep zeer vlot, zodat wij al snel van het heerlijke buffet konden genieten. Het voorjaar begint weer te lonken en zelf ben ik weer voorzichtig in de tuin begonnen met schoonmaken en opruimen. Hier en daar zie je de krokussen weer bloeien en de bollen beginnen weer te ontluiken. Voorbodes voor het nieuwe seizoen en de zomer. Ik wens jullie verder goede paasdagen, ook namens mijn vrouw Tiny, en tot horens op de bak.
 
Hartelijke groeten van Jaap en Tiny  “de Goudvink”

 

 

 

Preston Palace

27Mc samensterk naar Preston Palace op 12 -11 of 14-11-2018
Wie eenmaal in Preston Palace is geweest, raakt er niet over uitgepraat. Want een verblijf in dit all-in hotel en uitgaanscentrum is op tal van punten een unieke belevenis. Vanwege de Twentse gastvrijheid, maar ook vanwege de sfeer. En er is ontzettend veel te doen. Iedereen van jong tot oud vermaakt zich buitengewoon goed.
DSC01101.jpg

Alleen Leden van de 27mc verenging Samensterk kunnen zicht hier Registreren dan kunt u meer zien .BVB foto's aanmeldformulier en meer

Na aanmelding kan het even duren.Uw account word geactiveerd door een administrator. B.V.D